En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

ölçünlü ve sertifikasyonlara münasip olarak örgülmış yangın kapıları kullanılan malzemeler ve strüktürsı gereği genel anlamda çav ve ısı yalıtımına usturuplu ya da yardımcı  özelliktedir. Standardında olmamakla müşterek istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik bölümünde de tam sızdırmazlık esenlanır.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar işçiliklevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride sarılmış kalabilir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok kesifı denetleme altında tutulmaktadır.

Binanın sineinden süfliya haklı nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak huzurlaşılan yangın merdivenleridir.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile ilgili hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Merdivenin çokliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni aralıksız bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden strüktürlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

Yangın bapları özellikle yangın esnasında muhakkak kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan veya yaylı menteşe ile muktezi metres mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir öbür unsur ise güvenlik hesabına ihtiyaç duyulan şiabat contalardır.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Virajsız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir yapısı vardır.

Yangın bapları montajı ayrı Yangın Merdiveni Kapısı bir uzmanlık gerektirir. Her ne denli standartlara ve sertifikasyona yaraşır olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da kasa montajında da sertifikasyon aşamasındaki uran özelliklere mütenasip, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili gerçek uygulanarak montajlanmalıdır. 

ölçünlü ve sertifikasyonlara birebir olarak üretilmiş yangın bapları ortalama 70 kg üzerinde bir ağırlığa sahiptir.  Kullanılan malzemeler sertifikasyon özellikleri marifet birikimi ve deneyim gerektirip, iç ve dış donanımlarının yoğunlukları ya da nitelikleri çeşitleme gösterebilir.

Yangın merdiven kapkaloriın en kabartılı özelliklerinden bir başkası de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kat merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Hatta, astım ve bronşit üzere teneffüs yolu hastalıklarıyla kontaklı olan yaman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size malumat verecektir.

Report this wiki page